Lokeren

Waasmunster: Jan De Clerck en buurtweg 14

zaterdag 28 oktober 2006 om 13:58 door Redactie

Milieu- en natuurvereniging vzw Durme gaat niet in beroep tegen het recente vonnis van de correctionele rechtbank van Dendermonde, waarin de rechter de NV Schoonhoudt van Jan De Clerck vrijsprak van kwaadwillig opzet bij het afsluiten van de buurtweg 14 op het domein Oud Vliegveld.

Dat betekent echter niet dat vzw Durme bij de pakken gaat zitten, zo blijkt.

"Het is niet omdat de strafrechter de eis tot verwijdering van de poorten afwijst, dat hij tegelijk zegt dat de poorten mogen blijven staan", zegt woordvoerder Patrick Robberecht.

"Het vonnis heeft enkel tot gevolg dat de poorten blijven staan tot nader order. De indruk dat het doek daarmee gevallen is over dit dossier, is onterecht en tegelijk jammer. De rechten van de Waasmunsterse bevolking op de openbare weg zijn ook na dit vonnis onaangetast, hoe merkwaardig dit voor leken ook mag overkomen."

"De grond is nog steeds eigendom van de gemeente en het recht op doorgang bestaat nog steeds. We kunnen voor de burgerlijke rechter een vordering tot herstel in de oorspronkelijke toestand inleiden, maar we willen eerst bekomen dat het rooilijnplan ter voorbereiding van een wegverlegging niet wordt goedgekeurd. Hiertoe dienden we bezwaarschriften in bij de bestendige deputatie en Vlaams minister voor Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen
Facebook Twitter
Bron: Axiradio