Lokeren

Standard krijgt lesje van Sporting

zondag 30 juli 2006 om 19:04 door Redactie

Standard is aan het seizoen begonnen met een nederlaag. De Rouches moesten het onderspit delven op het veld van Lokeren. Een gehavend Standard verloor met 2-1. Er is dus nog veel werk aan de winkel voor de Luikse club.
Lokeren klom binnen het eerste kwartier op voorsprong. Een hoekschop van Overmeire werd door Kovalenko met de elleboog in eigen doel gewerkt. Vijf minuten later kreeg Maznov al een nieuwe kans, maar hij trapte zwak in de armen van Renard. Standard speelde matig, maar kwam wel weer langszij. Karel Geraerts kopte de voorzet van Steven Defour knap voorbij Lazic.

Nadien kregen beide teams elk een goeie kans op een tweede treffer. Renard redde een poging van Doll en aan de overkant had Lazic een puike redding in huis op een schot van Rapaic. Toch werd het voor de rust nog 2-1. Overmeire knalde de bal heerlijk in de kruising.

Na de pauze speelde Standard niet goed en kreeg het nauwelijks kansen. Lokeren kreeg zelfs de beste kans via Mady, maar hij besloot voorlangs. In de slotfase moest de thuisploeg nog met tien verder omdat Tambwe een tweede gele kaart kreeg. Lokeren hield echter wel stand en stunt dus meteen op de eerste speeldag.

Lokeren - Standard 2-1

14' Kovalenko (own) 1-0, 27' Geraerts 1-1, 43' Overmeire 2-1