Lokeren

Foute elektriciteitsrekening in Sinaai

donderdag 27 juli 2006 om 11:38 door Redactie

Voor de familie Docus-Vercauteren uit de Hooimanstraat in Sinaai lopen de elektriciteitsrekeningen wel erg hoog op. ,,Van oktober 2005 tot en met juli 2006 zouden we 3.500euro moeten betalen. Voor een gezin van twee personen is dat onmogelijk'', vertellen Greet Vercauteren en partner Hugo Docus.

De miserie in de Hooimanstraat begint drie jaar geleden wanneer in de winter de kabel doorbrandt. ,,Er klopte toen al duidelijk iets niet met de spanning. Van 180 sprong het voltage naar 260 en zelfs 300 volt'', vertelt Vercauteren. ,,Nu nog kunnen we elke dag voorspellen dat rond 22.15 uur men de overgang naar nachttarief maakt. We zien het scherm van onze computer verflauwen, ook de tv wordt matter, de lichten dimmen. Een tiental minuten tot hooguit een kwartiertje later is dat telkens voorbij, maar het gebeurt wel iedere avond. Men stelde een verlies van 15 volt vast op de kabel en dat zou ook invloed hebben op de foute werking van onze meter. Maar toch weigert men een nieuwe kabel te leggen want voor een afstand van 500 meter zou dat 25.000 euro kosten en dat is te duur.''

Het lijkt dus op een patstelling, maar ondertussen blijven de rekeningen wel komen en lopen ze verder op. ,,We ontvingen een aanmaning om 2.000 euro achterstal in onze elektriciteitsrekeningen eenmalig te betalen'', legt Vercauteren uit. ,,Die betaling moest al in november 2005 gebeurd zijn. Tevens zouden we voortaan 200 euro per maand voorschot moeten betalen. Maar ondertussen blijft de meter de foute gegevens afleveren. We zouden al 3.500 euro voor de periode oktober 2005 tot en met juli 2006 moeten betalen, terwijl wij normaal amper aan de helft van dat bedrag komen. Wij hebben al bij diverse mensen aangeklopt met ons probleem, maar totnogtoe tevergeefs. Zolang de kabel niet vervangen is, blijft de meter foute getallen geven. Die nieuwe kabel komt er pas als de Hooimanstraat wordt heraangelegd. Maar daar kunnen we nog maanden op wachten. Op de duur word je ziek van het wachten. Je loopt met je kop tegen de muur'', besluit Hugo.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio