Lokeren

Opnieuw cannabisplantage opgerold in Stekene

dinsdag 4 juli 2006 om 12:30 door Redactie

De lokale politie van de zone Sint-Gillis-Waas en Stekene heeft nog maar eens een cannabisplantage ontdekt en ontmanteld. Gisterochtend vroeg vielen ze binnen in een huis aan de Prinsenstraat 1 in Stekene, vlakbij de expresweg naar de kust. De lokale recherche was door de Nederlandse politie getipt over deze hennepkweek bij Roger H. (55) uit Stekene. De man is intussen door de Dendermondse onderzoeksrechter aangehouden. In zijn huis hield de man zo'n duizend hennepplanten, klaar voor de oogst, verborgen. De installatie werd gisteren nog ontmanteld en de planten vernietigd.

Pas twee weken geleden vielen de speurders van de lokale politie ook al binnen in een villa aan het Klapdorp in Sint-Pauwels. Op zolder stonden zo'n 500 hennepplanten in bloei. Bewoonster Veerle D.S.(35) werd samen met haar vriend Danny V.D. uit Stekene opgepakt. In zijn woning aan de Wittingenstraat in Stekene kon het gerecht een halve kilo wiet in beslag nemen. Veerle D.S. werd onder strenge voorwaarden vrijgelaten. Haar vriend vloog achter de tralies.

Het is in enkele maanden nu al de negende cannabisplantage die in het Waasland wordt ontdekt. De opdrachtgevers blijken telkens Nederlanders die de Vlamingen in de grensstreek veel geld betalen om op zolder of in de kelder henneplanten te telen. Door een nauwe samenwerking met de Nederlandse recherche lopen de Belgen telkens in de val.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio