Lokeren

Chinese maffia laat drugslab bouwen

donderdag 23 maart 2006 om 13:24 door Redactie

Stekene - Drie Belgen die in het landelijke Stekene in opdracht van een Nederlandse criminele organisatie met aan het hoofd een Chinees, een drugslab uitbouwden, zijn door de correctionele rechtbank van Dendermonde veroordeeld tot celstraffen van dertig maanden tot vier jaar.

Davy L. (34) uit Sint-Niklaas kreeg dertig maanden cel met uitstel voor het aanmaken van minstens honderd kilogram MDMA, een grondstof voor xtc-pillen. Hij was de man die voor de Chinees uit Nederland aan het Riet in Stekene de afgelegen villa huurde om er in een schuur achter het huis de drugsproductie te starten. Hij bouwde de installatie en verbleef ook geregeld in de villa zodat het erop leek dat die bewoond was.

Drugslaborant Davy L. kreeg ook twee handlangers toegewezen. Stephan V.C.(42) uit Antwerpen en Gert L.(41) uit Nederland werden zijn tussenpersonen met de criminele organisatie in Nederland. Ze werden door de rechtbank elk veroordeeld tot vier jaar cel waarvan de helft met uitstel.

De Nederlandse politie kwam de drugslaboranten als eerste op het spoor. Ze schaduwden de drie en belandden aan de hoeve in Stekene. Het Belgische gerecht werd op de hoogte gebracht en bij een inval in de hoeve konden de drie worden ingerekend. Op hun proces ontkenden Stephan V.C. en Gert L. elke betrokkenheid. Ze zouden enkel op de hoogte zijn geweest van een project over telefonie dat in Stekene werd opgezet.
Facebook Twitter
Bron: Het Volk