Lokeren
08.08.2022
alt=

Hitteplan tijdens feesten

maandag 8 augustus 2022 om 11:45 door Rony

Dag 3 van de Lokerse Feesten op de Grote Kaai zit erop en zo men kan terugblikken op een zeer geslaagd openingsweekend met prachtig weer, een zeer fijn publiek maar vooral ook bands die duidelijk genoten op het podium.

"We zijn hard van start gegaan op vrijdag met onder andere ’t Hof van Commerce en zwangere Guy die het stof voor de eerste keer deed opwaaien op de Grote Kaai.", vertelt Timothy Heyninck, voorzitter van de Lokerse Feesten. "Zaterdag zorgden de Black Eyed Peas met het laatste optreden van hun wereldtournee voor een Kaai in lichterlaaie. De Grote Kaai zat zo goed als helemaal vol." Het enthousiasme waar de groep mee optrad, straalde duidelijk af op het publiek. "De Black Eyed Peas wilden hun tournee duidelijk in stijl afsluiten: de bisronde bleef duren, tot groot genoeg van zowel publiek als band." Op dag drie was het dan weer tijd voor onze traditionele metaldag. "Dat betekent zwarte t-shirts in het publiek en snoeiharde gitaren op het podium. We zijn trots dat we - met de combinatie van onze indoor stage Club StuBru en main stage - een heel evenwichtige programmatie kunnen aanbieden. Op de main stage stonden grote producties zoals Judas Priest, maar Club StuBru kleurde helemaal Belgisch, met Belgian's finest metal bands zoals Wiegedood, lalma, Cobra the Impaler en killthelogo. De Club zat helemaal vol!".

Herbruikbare bekers - 100.000 bekers opgehaald, zo goed als geen beker op de grond
Nieuw dit jaar was ook het systeem van herbruikbare bekers. "Zo'n nieuw systeem is altijd even wennen voor zowel bezoekers als onze medewerkers", vertelt Timothy Heyninck. "Maar dat wennen was al heel snel over en we merken dat het afhalen van drank bijzonder vlot blijft gaan." In het eerste weekend zijn zo’n 100.000 herbruikbare bekers opgehaald. Samen met de binnengebrachte flesjes en blikjes zorgt dat ervoor dat het terrein tegens sluitingstijd er nog proper bijligt. "Het ophaalsysteem werpt duidelijk zijn vruchten af. Onze bezoekers zijn helemaal mee met het ophaalsysteem, waarvoor we hen uitdrukkelijk willen bedanken."

Hitteplan
We zijn verwend dit jaar met prachtig weer. De volgende dagen gaan de temperaturen wel de hoogte in. Lokerse Feesten is hier ook op voorbereid. Timothy Heyninick: "We nemen momenteel alle voorzorgen om onze bezoekers met de nodige verfrissing en extra watervoorziening te kunnen verwelkomen. We zijn natuurlijk een avondfestival wat er voor zorgt dat de hoogste temperaturen van de dag al voorbij zijn. Wie een ticket gekocht heeft voor de uitverkochte kindernamiddag raden we bij gebrek aan veel schaduw op het terrein aan om de nodige hoedjes te voorzien." De situatie wordt dag op dag opgevolgd. Wanneer nodig zal een hitteplan geactiveerd worden met maatregelen zoals water en verfrissing om alles veilig te laten verlopen. "We raden onze bezoekers aan om onze social media kanalen en mails te bekijken. We zullen steeds ook via die weg communiceren."
Facebook Twitter
Bron: Axiradio