Lokeren
20.11.2016
alt=

Politiezone Lokeren

zondag 20 november 2016 om 14:30 door Michel

De Politie zet extra manschappen in op het geleiden van de verkeersstroom tijdens de ochtend- en avondspits. Het fileprobleem in de Sportlaan blijkt onder controle, wellicht omdat veel bestuurders inmiddels kiezen voor een ander traject.

18.11.2016?
-Omstreeks 11.30u kwam een voertuig via de Durmelaan de Markt opgereden en nam met een te hoge snelheid de bocht in de richting van de Schoolstraat. De bestuurder verloor hierbij de controle over het stuur en belandde tegen twee geparkeerde voertuigen. Eén bestuurster raakte hierbij gewond. De bestuurder en de inzittenden van het aanrijdend voertuig, sloegen op de vlucht. Het voertuig was voorzien van twee nummerplaten die kort ervoor gestolen waren in Sint-Niklaas. We volgen in deze zaak een spoor. De voorbije nacht werd de vermoedelijke bestuurder verhoord.
-Rond 17.00u werd ons gemeld dat er in de Kasteeldreef een persoon van deur tot deur ging. Aan de bewoners toonde hij een kaartje dat hij doof was. We konden betrokkene niet meer aantreffen.
-Eveneens verdacht gedrag gemeld in de Hillarestraat. Rond 19.30u werd daar een duo opgemerkt dat al joggend een hof kwam opgelopen. Het duo droeg een fluohesje, maar geen sportkledij. Toen ze merkten dat ze in de gaten werden gehouden, verlieten ze de tuin, liepen in de richting van de N47 en stapten wat verder in in een auto.
Het is zeer goed dat dergelijk verdacht gedrag onmiddellijk wordt gemeld aan de politie. Onlangs zagen we op een nationale TV-zender een reportage over een initiatief van de collega's van Kortrijk, waarbij baasjes tijdens het uitlaten van hun hond rondkijken en verdachte zaken melden aan de politie. Via een nieuswbrief worden ze op de hoogte gehouden van de recente fenomenen. Zou dat niet interessant kunnen zijn voor Lokeren, vroeg ons iemand. Dat is inderdaad een mooi initiatief, maar wij willen ALLE LOKERAARS en ALLE BEZOEKERS aan onze stad oproepen om verdachte zaken onmiddellijk aan ons te melden. Je hoeft zeker niet bang te zijn om ons hiervoor te contacteren op het rechtstreeks nummer 09/340.94.99 of op het nummer 101. We gaan steeds ter plaatse bekijken wat er aan de hand is en geven feedback (een woordje uitleg) indien mogelijk.

16 november 2016?
-Omstreeks 17.00u belandde een stomdronken 63-jarige man in de cel nadat hij zijn echtgenote had geslagen.
-Bij een verkeerscontrole probeerde de 52-jarige bestuurder van plaats te wisselen met een passagier. Waarom? Hij beschikte niet over een rijbewijs.
Facebook Twitter
Bron: Axiradio