Lokeren
27.10.2016
alt=

Oudenbos herdenkingsdag 1 Novenber

donderdag 27 oktober 2016 om 14:50 door Michel

De stad Lokeren werkt mee aan REVEIL, een project dat mensen op de herdenkingsdag van 1 november dichter bij elkaar wil brengen met muziek of poëzie op de begraafplaatsen. Enkele bewoners van de wijk Oudenbos zetten een ingetogen programma op. Schepen Claudine De Waele werkt met overtuiging aan het initiatief mee.

Op 1 november herdenken we de overledenen, en in de wijk Oudenbos gebeurt dat op een bijzondere manier. Enkele wijkbewoners zetten een sereen en ingetogen herdenkingsmoment op, met muziek en poëzie. De organisatoren namen contact met het initiatief REVEIL, voor het eerst georganiseerd in 2014 door de Vlaamse band ‘Zinger’, als eerbetoon voor enkele overleden vrienden – waaronder een bandlid. REVEIL trekt het initiatief nu open naar andere begraafplaatsen.
Tussen 17 en 18 uur zal op de begraafplaats van Oudenbos, op 1 november, muziek te horen zijn van INN (een ambient/dreampopgroep waarvan de zangeres één van de organiserende bewoners is van Oudenbos). Tussendoor leest Cécile Van Camp uit Lokeren enkele van haar gedichten voor.
“We werken vanuit het stadsbestuur graag mee aan dit mooie en ingetogen herdenkingsmoment”, zegt schepen De Waele, die bevoegd is voor het beleid rond begraafplaatsen.
“Het is niet onze bedoeling om veel volk aan te trekken, het wordt zeker geen minifestival”, geven de organisatoren nog mee. “Ons initiatief is in de eerste plaats voor de mensen van Oudenbos bedoeld. Maar alle mensen die op die dag een moment willen stilstaan bij een dierbare die ze hebben verloren, zijn welkom. We vragen de bezoekers om een kaarsje mee te brengen. Op heel wat begraafplaatsen in Vlaanderen is er zo’n herdenking, op hetzelfde moment. We hopen met de kaarsjes een warme gloed te creëren, over de gemeentegrenzen heen.”
Facebook Twitter
Bron: Axiradio