Lokeren
08.06.2016
alt=

Lokeraar wil veiligheid en lage belastingen

woensdag 8 juni 2016 om 06:45 door Rony

De resultaten van de bevolkingsenquête"leg je ei" in Lokeren zijn bekend. Bijna 1 op de 4 Lokeraars (16+) namen deel ofwel 24% ( 5% digitaal en 19% op papier.

Door een 'weging' van de resultaten naar mannen/vrouwen en verschillende leeftijden, kan men uitspraken doen die representatief zijn voor de hele Lokerse bevolking vanaf 16 jaar.
Beleidsprioriteiten waarop moet ingezet worden volgens de Lokeraar zijn veiligheid,lage belastingen, groen,natuurbehoud, verkeersveiligheid en verkeersinfrastructuur. De Lokeraar (91%)geeft ook aan, zeer graag in Lokeren te wonen.

Vier op vijf voelt zich veilig in Lokeren, heeft in de politie vertrouwen en vindt de camera's een goede zaak. Belangrijkste problemen op vlak van criminaliteit/overlast : zwerfvuil, verkeersonveiligheid en hondenpoep. Men is heel tevreden over de dienstverlening van stad,OCMW, politie en hulpdiensten en vrijetijdsvoorzieningen. Ook stadvernieuwing en onderwijs kent een grote tevredenheid.

Een grote meerderheid is tevreden over de kinderopvang maar minder voor kinderen die nog niet naar school gaan, ook op vlak van betaalbaarheid.
Jongeren vinden opgroeien in Lokeren heel leuk en ook fuiven en evenementen scoren goed. Driekwart is tevreden over welzijnsbeleid en instanties (AZ Lokeren, woonzorgcentra )maar veel minder tevreden over residentiële opvang en de wachttijden. Ook het woningaanbod in Lokeren scoort laag, mensen willen meer informatie, te lange wachttijden voor een sociale woning en 2 op 3 twijfelt over de manier waarop ze worden toegewezen. In de rubriek "Wonen in Lokeren" toont men zich als een tolerante en zorgzame stad.
Nog volgens de enquête, heeft zeven op tien geen problemen met windmolens in de buurt. Meer oplaadpunten voor elektrische fietsen vindt men wel nodig.

Vier op vijf vindt Lokeren een ondernemingsvriendelijke stad maar één op twee vindt dat het stadscentrum best levendiger mag en winkelt niet graag op de Zelebaan. Meer dan één op twee Lokeraars zou graag in het hele centrum een zone 30 willen en 40% willen de Markt en winkelstraten autovrij.
Eén op twee vindt fietsen op grote verkeerswegen onveilig. De voetpaden zijn niet goed toegankelijk voor mindervaliden en er wordt te snel gereden in de buurten volgens vier op tien. Men ziet ook liever meer parkeerruimte nabij scholen en zorginstellingen.
Lokeraars maken graag gebruik van de loop- en fietsinfrastructuur en schatten het belang van sportvoorzieningen hoger in dan die van cultuur.
Ook een nieuw zwembad is welkom. Het stadsbestuur gaat wel al een dossier opstarten voor een nieuw zwembad in Lokeren maar de realisatie is niet meer voor de huidige legislatuur. Er zijn nog een aantal andere eerste actiepunten die men voorziet en in oktober/november trekt het stadsbestuur naar de verschillende wijken in Lokeren om meer details te geven
Facebook Twitter
Bron: Axiradio